Оцінка економічної ефективності карткового проекту - Аванесова, Н. Е.; Черемісова, О. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У сучасних умовах охарактеризувати економіку України є не простою справою. Створення в Україні умов для подальшого економічного зростання вимагає вдосконалення організації готівкового обігу з приведенням його у відповідність до потреб ринкової економіки. Безумовно розрахунки з використанням готівки надзвичайно дорого обходяться державній і комерційній фінансовій структурам. Один з можливих і найперспективніших способів вирішення проблеми – створення ефективної автоматизованої системи безготівкових розрахунків. За експертними оцінками, така система може забезпечити скорочення наявного грошового обігу майже на третину.
Keywords: картка пластикова; система банківська; розрахунки безготівкові; засіб платіжний; обіг готівковий; економіка ринкова