Роль екологічного аудиту в підвищенні рівня екологічної безпеки промислових виробництв - Подустов, Михайло Олексійович; Тошинський, Володимир Ілліч; Бабіченко, Юлія Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2011)
Проведено розрахунок показників екологічної безпеки у виробництві ПАР. Розрахунки показали, що вміст діоксида сірки в приземному шарі атмосферного повітря перебільшує ГДК у 2,5 рази, газоподібних викидів органічної сировини - в 3,65 рази. Проведений аналіз підтверджує важливу роль екологічного аудиту в підвищенні рівня екологічної безпеки промислових виробництв.

The calculation of indicators of environmental safety in the production of surfactants. Calculations showed that the sulfur dioxide content in the surface layer of air exceeds the MCL for 2,5 times, gaseous emissions of organic materials - in 3.65 times. The analysis confirms the important role of environmental audit in enhancing the ecological safety of industrial plants.
Keywords: речовини поверхнево-активні; охорона навколишнього середовища; речовини шкідливі; ландшафт; повітря; забруднення; діоксид сірки; викиди газоподібні