Використання ігрових форм – ефективна методика проведення олімпійських змагань студентів - Латишева, Майя Михайлівна; Павленко, Тетяна Семенівна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті розглянуто особливості організації та проведення сучасних олімпійських змагань студентів. Для узгодженої діяльності всіх учасників змагань слід звернути особливу увагу на використання ділових ігор, що максимально розкривають творчі здібності студентів, виховують у них самостійне мислення, комунікативні якості, вміння приймати рішення у нестандартних ситуаціях за малий відрізок часу. Авторами сформульовані умови формування творчої діяльності учасників олімпіад. Зроблені висновки та внесені пропозиції щодо ефективного використання ділових ігор як у навчальному процесі, так і у предметних олімпіадах.

The organization and carrying out of modern student’s Olympic competitions are considered in the article. It is necessary to pay special attention to using of business games, which form creative abilities of students, independent thinking, communicative qualities and skill to make decisions in non-standard situations for a short interval of time for the coordinated activity of all participants of competitions. Authors formulated conditions for formation of Olympic participant’s creative activity. Conclusions and recommendations for use of business games as in educational process, as in the Olympics are discussed.
Keywords: інженерна освіта; предметні олімпіади; ділові ігри; безпека життєдіяльності; самостійне мислення; комунікативні якості