Гурський, П. В.Бідюк, Д. О.Перцевой, Ф. В.2015-07-072015-07-072011Гурський П. В. Дослідження змін ліпідів ядра соняшникого насіння за його гідротермічної обробки / П. В. Гурський, Д. О. Бідюк, Ф. В. Перцевой // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 65. – С. 124-133.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15859В статті наведені дослідження впливу гідротермічної обробки ядра соняшникового насіння з метою видалення максимально можливої кількості фенольних сполук на показники якості його жиру. Показано вплив різних факторів обробки на кислотне та пероксидне число, а також вивчено жирнокислотний склад олії обробленого ядра.The goal of the research was to determine the influence of hydrothermal treatment on the quality of sunflower seed kernels oil, to remove the maximum amount of phenolic compounds. It shows the influence of various factors on acid value, peroxide value, and also studied the fatty acid composition of oil processed by the kernel.ukолійна сировинапереробка соняшникавикористання білкових продуктівфенольні сполукижирнокислотний склад оліїкислотна екстракціяДослідження змін ліпідів ядра соняшникого насіння за його гідротермічної обробкиArticle