Дослідження впливу торгової марки на споживчий попит і результати ринкової діяльності фірми - Тихонова, А. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті проаналізовано вплив торгової марки на конкурентоспроможність товарів, на споживчий попит та підвищення результатів ринкової діяльності фірми. Розглянуті функції товарного знаку та вигоди торгової марки для виробника та споживача. Зроблені висновки щодо особливостей застосування концепції брендингу на вітчизняному ринку.

In article influence of a trademark on competitiveness of goods, on a consumer demand and increase of results of market activity of firm is analysed. The considered functions of the trademark and benefit of a trademark for the producer and the consumer. The drawn conclusions concerning features of application of the concept of branding in the domestic market.
Research of influence of a trademark on a consumer demand and results of market activity of firm
Keywords: вітчизняні підприємства; товарний знак; бренд; прихільність споживачів; переваги бренду; trademark; brand; advantage of a brand; favor of consumers