Ткаченко, Наталія АндріївнаНазаренко, Ю. В.Авершина, А. С.Українцева, Ю. С.2016-11-292016-11-292014Заквашувальні композиції для дитячих кисломолочних продуктів з підвищеними протеолітичними властивостями / Н. А. Ткаченко [та ін.] // Восточно-Европейский журнал передовых технологий = Eastern-European journal of enterprise technologies. – 2014. – № 2/12 (68). – С. 66-71.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/25000В статті наведені результати відбору біфідобактерій та бакконцентратів лактобактерій з підвищеними протеолітичними властивостями для виробництва дитячих кисломолочних продуктів. Показано, що використання у заквашувальних композиціях монокультур/змішаних культур біфідобактерій, монокультур лактобацил та/або мезофільних молочнокислих лактококів з підвищеними протеолітичними властивостями забезпечує виробництво сиру, паст білкових, напоїв кисломолочних дитячих з гіпоалергенними властивостями.ukхарчування дитячеалергія харчовабіфідобактеріїлактобактеріїбакконцентратЗаквашувальні композиції для дитячих кисломолочних продуктів з підвищеними протеолітичними властивостямиArticle