Особливості перекладу англомовних бізнес-ідіом українською мовою - Сухова, Анна Вікторівна; Токар, Олександра Віталіївна (Рівненський державний гуманітарний університет, 2018)
Статтю присвячено вивченню функціювання англомовних ідіом у діловій комунікації. Робота включає в себе систематизацію теоретичного матеріалу та перекладацький аналіз фактичного матеріалу дослідження. Безпосередню увагу приділено труднощам перекладу бізнес-ідіом. У результаті аналізу виявлено найпоширеніші способи перекладу бізнес-ідіом з англійської мови українською.

The article focuses on the research of English-language idioms functioning in business communication. The work comprises theoretical material systematization and factual material translation analysis. Special attention is paid to the study of the business idioms translation problems. The analysis results reveal the most widespread methods of business idioms translation from English into Ukrainian.
Keywords: ділова комунікація; труднощі перекладу; способи перекладу; описовий спосіб; business idiom; business communication; translation problems; translation methods