Участь трудящих і воїнів Радянської армії у початковому періоді відродження народного господарства України (1943-1945 рр.) - Озерський, Ю. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
Стаття присвячена участі трудящих та воїнів Радянської армії в відродженні економіки України в перші два роки після визволення республіки від німецьких військ. Охарактеризовані фактори, що ускладнювали процес відновлення, наведено аналіз напрямків, форм та методів участі воїнів Радянської армії в відновленні народного господарства.

The article deals with participation of working people and Soviet army soldiers in the first 2 years after liberating republic from fascist invaders. Analysis of directions, forms and methods of participation of Soviet Army soldiers in revival of fuel and energy complex, transport, city and country citizens of Ukraine, analysis of factors which were making revival harder was performed.
Keywords: економіка; республіка; німецькі війська; фактори