Зміцнення прес-форм лиття під тиском по нанотехнології - Костик, Катерина Олександрівна (Українська інженерно-педагогічна академія, 2013)
Запропонована нова проста для використання та енергетично доцільна технологія борування виробів з легованої сталі 4Х5МФС, яка спрямована на скорочення тривалості хіміко-термічної обробки при одержанні високоякісних боридних шарів, які забезпечують необхідні експлуатаційні властивості прес-форм лиття під тиском.

A new easy-to-use and energy-appropriate boriding technology of products of alloy steel 4Х5МФС, aimed at reducing the duration of chemical-thermal processing upon receipt of highquality boriding layers that provide the necessary operational properties of pressure die casting press-formson.
Hardening of pressure diecasting press-formson nanotechnologies
Keywords: борування; легована сталь; дифузійні шари; мікротвердість; press-form; boriding; alloy steel; diffusion layers; microhardness