Способы снижения удельных затрат энергии на электрогидроимпульсное измельчение порошковых материалов - Виноградов, Б. В.; Федин, Д. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Надано критичний аналіз способам зменшення питомих витрат енергії на тонке подрібнення матеріалів з використанням ефекту Юткіна. Визначено перспективні напрямки розвитку електрогідроімпульсної техніки для подрібнення. Приведено математичну модель імпульсного електричного розряду у обмеженому об'ємі рідини у акустичному наближенні.

The critical analysis of ways of electric discharge high grinding specific energy reducing is presented. The most perspective ways of electric discharge high grinding devices development are defined. The mathematical model of electric discharge at bounded volume is presented.
Keywords: ударная волна; импульс давления; высокоскоростные струи; гидромеханические смеси; ефект Юткіна