Використання економіко-математичного моделювання в електроенергетиці України - Білоцерківський, Олександр Борисович (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі проведено аналіз сучасного стану електроенергетики України. Розглянуто особливості економіко-математичного моделювання в електроенергетиці. Наведено приклад оптимізаційної задачі в електроенергетиці, складено її економіко-математичну модель і розв’язано за допомогою MS Office Excel. Також проведено аналіз оптимального розв’язку задачі на чутливість, на підставі якого запропоновано рекомендації щодо максимізації прибутку.
Keywords: паливно-енергетичні ресурси; максимізація прибутку; оптимізаційна модель; економічний критерій; матиматичне моделювання