Термостійке покриття сопел зварювальних пальників і спосіб його одержання - Лобанов, Леонід Михайлович; Дмитрик, Віталій Володимирович; Семенов, Олександр Володимирович; Царюк, Анатолій Корнійович; Соболь, Олег Валентинович (ДП "Український інститут промислової власності", 2018)
Винахід належить до галузі машинобудування. Термостійке покриття з твердого вуглецевмісного матеріалу виконано двошаровим, причому перший перехідний шар крім матеріалу поверхні містить титан та нікель у кількості 9-12 ат. %, а другий зовнішній шар містить, ат. %: карбід бору - 40-50, карбід кремнію - 30-40, та карбід титану - 10-30. Винахід забезпечує високу стійкість покриття та збільшує термін експлуатації сопел.
Keywords: патент; винахід; машинобудування; хімічні речовини; термостійкість; зварювальне обладнання