Сучасні проблеми обліку фінансових результатів діяльності підприємств - Рета, Марина Володимирівна; Пляка, Г. О. (НТУ "ХПИ", 2015)
У статті розглянуто актуальні проблеми формування фінансових результатів в сучасних умовах господарювання. Проведено аналіз різних підходів щодо визначення поняття «фінансові результати», а також проаналізовано методики визначення фінансових результатів, які застосовуються в світовій практиці. Досліджено існуючі теоретичні та практичні підходи до класифікації фінансових результатів у зв’язку звведенням нової форми звіту в Україні.Охарактеризовано порядок та метод визначення фінансового результату та надано пропозиції щодо покращення та підвищення ефективності обліку фінансових результатів.

In article actual problems of formation of financial results in the current economic conditions. The analysis of different approaches to the definition of "financial results", as well as analysis methods for determining the financial results used in the world. Studied the existing theoretical and practical approaches to the classification of financial results in connection with the introduction of a new form of report in Ukraine. Describes the order and method of determining financial results and provided suggestions on how to improve and increase the effectiveness of financial accounting.
Modern problems of accounting of financial results of enterprises
Keywords: управління підприємством; максимальний прибуток; мінімальні витрати; бухгалтерський облік; financial results; profit; income; expenses; accounting