Дослідження якості адаптивних нейро-фаззі регуляторів автомобіля на базі методу субтрактивної кластерізації - Ніконов, О. Я.; Шуляков, В. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянута задача дослідження якості адаптивних нейро-фаззі регуляторів автомобіля на базі методу субтрактивної кластерізації. Побудовано чотири гібридних регулятора. Для кожного з регуляторів запропонована власна вибірка тренувальних даних. Проведено дослідження перехідних процесів замкненої системи електрогідравлічного слідкуючого привода з розробленими нейро-фаззі регуляторами.

The problem of study of the quality of the adaptive neuro-fuzzy controllers of a car based on the subtractive clustering method is analyzed in this article. Four hybrid controllers were created. Own selection of training data for each of the fuzzy controllers is proposed. The research of transient processes of closed system electrohydraulic servo drive with the developed neuro-fuzzy controllers is realized.
Keywords: електрогідравлічний слідкуючий привід; тестова вибірка; тренувальні данні; перехідні процеси; привод; система керування; electrohydraulic servo drive; car; neuro-fuzzy controller; subtractive clustering; test selection; training data