Методологічні основи сучасної біографістики як складова дослідження гуманітарно-технічної еліти - Вовк, О. І. (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті висвітлено історію становлення й розвитку біографічного жанру. Установлено, що протягом тривалого періоду свого існування біографія ніколи не зникала з поля зору як авторів, так і читачів. Особливий підйом інтересу до біографічного жанру розпочався на початку ХХ ст. і триває до сьогоднішнього дня. Схарактеризовано нагальні теоретико-методологічні питання, що нині постають перед біографістикою.

History of formation and development of biographical genre was described in the present paper. It is found that biography has been always in sight of the authors and readers for a long time. Increased interest in biographical genre observed since the beginning of the 20th century to the present day. Actual theoretical and methodological issues faced by nowadays biography studies were characterized.
Methodological backgrounds of nowadays biography studies as a component of research of humanitarian and technical elite
Keywords: біографія; історична наука; теорія; методологія; biography; biography studies; theory; methodology