Пристрій для програмного регулювання тепловим об'єктом з розподіленими параметрами - Савицький, Сергій Михайлович; Гапон, Анатолій Іванович; Качанов, Петро Олексійович; Римар, Сергій Іванович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Пристрій для програмного регулювання тепловим об'єктом з розподіленими параметрами містить програмний задатчик, перший блок пам'яті, датчик температури об'єкта, аналого-цифровий перетворювач, перший елемент порівняння, суматор, цифро-аналоговий перетворювач, нагрівач, об'єкт регулювання, другий блок пам'яті, функціональний перетворювач, другий елемент порівняння, підсилювач потужності. Введено додатковий блок пам'яті для зберігання коефіцієнтів передавання теплового впливу для керування тепловим полем в початковий момент часу, обчислювач прогнозованої зміни температури, обчислювач значення кодів приросту теплового потоку і сумарного теплового потоку, містить n функціональних перетворювачів, n блоків пам'яті, n цифро-аналогових перетворювачів, n підсилювачів потужності, n нагрівачів і n датчиків температури.
Keywords: патенти; терморегулювання; цифро-аналогові перетворювачі; теплове поле; теплові потоки