Навантажувальна здатність пружних шпонкових з’єднань типу "вал-маточина" - Малащенко, В. О.; Стрілець, О. Р.; Стрілець, В. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуті статичні розрахунки пружних шпонок з округленими торцями і порожниною концентричною зовнішній формі, які можуть застосовуватися в з’єднаннях типу "вал-маточина" різноманітних редукторів. Отримані аналітичні і графічні залежності деформацій таких шпонок від навантаження та геометричних розмірів.

Static calculations of some constructions of the resilient keys with round-off butt ends and cavity concentric to the key external shape are considered. Analytical and graphic dependences of deformations of such keys on their construction, loading and geometrical sizes are obtained.
Keywords: запобіжні призматичні шпонки; редуктори; деформація; колова сила; обертальний момент; машинобудування