Методичні вказівки до практичної роботи за темою "Методи управління природоохоронною діяльністю" - Портянник, Сергій Васильович; Самойленко, Наталія Миколаївна; Філенко, Олеся Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В системі управління забезпечення якісного навколишнього середовища, збереження довкілля та стійкого розвитку провідну роль виконують ефективні методи управління природоохоронною діяльністю. На практиці застосовуються адміністративні, економічні або ринкові та соціально-психологічні методи управління, які у різних країнах мають свою вагомість та поєднання. Метою даної практичної роботи є вивчення теоретичних аспектів прийомів і способів, що відносяться до методів екологічного управління, а також розширення практичних знань студентів щодо соціально-психологічних методів, які в останній час набувають особливої актуальності в Україні та відображають актуальні питання сьогодення.
Keywords: методичні вказівки; екологічне управління; природоохоронна діяльність; навколишнє середовище; довкілля