Выбор параметров цепей поджига в мощных генераторах импульсных токов молнии с кроубар-замыкателями нагрузки - Баранов, Михаил Иванович; Зиньковский, В. М.; Игнатенко, Николай Николаевич (НТУ "ХПИ", 2011)
Запропонована методика вибору в генераторах великих імпульсних струмів блискавки (ГВІСБ) електричних параметрів LnCn − кіл керування. Показано, що за допомогою LnCn − кіл керування спрацювання керованих повітряних стержньових розрядників кроубар-замикачів навантаження в генераторах ГВІСБ відбувається в момент досягнення струмом у RL − навантаженні свого максимального значення.

Procedure for choice of electric parameters of LnCn − control circuits in generators of high pulsed currents of lightning (GHPCL) is proposed. It was shown that, with help of LnCn − control circuits, operation of controlled air rod dischargers of crowbar-closers load in GHPCL generator occurs in the moment when current in RL − load reaches his maximal value.
Keywords: ГБИТМ; емкостный накопитель энергии; электрические параметры; искусственная молния; диапазон выходных напряжений