Громадські організації та їх роль в житті суспільства - Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 1997)
Виконано короткий огляд стану і діяльності громадських організацій в західному світі та пострадянських слов'янських країнах. Підкреслена велика відповідальність в період формування "третього сектору" структур, які виконують регулятивні функції: - правову (державні органи), - фінансову (донори), - організаційно-сервісну (ресурсні центри ННО). Продемонстровано збільшення ролі громадського сектору в сучасному суспільстві - аж до глобального впливу на економічні, міжнародні, екологічні та ін. процеси.
Keywords: недержавні організації; демократія; третій сектор; фінансування; групи за інтересами; пострадянські країни