Структура ціннісних орієнтацій людей різних поколінь - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Бєляєва, Людмила Володимирівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2013)
У статті розкривається поняття ціннісних орієнтацій, аналізується їх структура. Спеціально розроблена анкета надала можливість дослідити особливості ціннісно-смислових спрямувань діяльності, суб'єктивно-значимих оцінок сучасного суспільства з точки зору досягнення особистістю оптимального рівня успішності, комфорту та конкурентоспроможності, необхідних для успішної соціалізації в сучасному суспільстві.

In the article the notion of value orientations, analyzes their structure. A specially designed questionnaire gave the opportunity to explore the features of axiological and conceptual directions of the activity, the subjectively significant estimates of modern society from the point of view of achievement of the personality of the optimal level of performance, comfort and competitiveness, necessary for the successful socialization in modern society.
The structure of value orientations of the people of different generations
Keywords: особистість; психологія; установка соціальна; покоління радянське; value orientations; different generations; personality