Оцінка нерівномірності поступальної швидкості гусеничних рушіїв з трикутною формою обведення та верхнім розташуванням ведучого колеса - Калінін, Євген Іванович; Ребров, Олексій Юрійович; Козлов, Юрій Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В роботі проаналізовано нерівномірність поступальної швидкості гусеничного рушія з трикутною формою обведення та верхнім розташуванням ведучого колеса. Встановлено, що величина коефіцієнта нерівномірності руху є функцією конструктивних параметрів рушія. З усіх цих параметрів тільки висота розташування ведучого колеса практично не може змінюватися, оскільки вона визначається розмірами шини в колісній модифікації. Інші конструктивні параметри можуть змінюватися в процесі розробки конструкції рушія і, отже, бути керуючими елементами в системі, що зумовлює нерівномірність поступальної швидкості.

In the work, the unevenness of the translational speed of a crawler with a triangular outline shape and the upper location of the drive wheel is analyzed. It was established that the value of the motion unevenness coefficient is a function of the design parameters of the engine. Of all these parameters, only the height of the location of the driving wheel practically cannot be changed, since it is determined by the dimensions of the tire in the wheel modification. Other structural parameters can change during the development of the engine design and, therefore, be the controlling elements in the system, which causes the unevenness of the translational speed.
Assessment of unevenness of feeding speed of track drives with a triangular circuit form and upper location of the drive wheel
Keywords: трактор; гусеничний рушій; трикутний обвід; ведуче колесо; кінематичні характеристики; tractor; caterpillar drive; triangular contour; drive wheel; kinematic characteristics