Толчинський, Юрій АврамовичПеревертайленко, Олександр ЮрійовичТоважнянський, Леонід ЛеонідовичВедь, Валерій Євгенович2022-01-312022-01-312019Пат. на корисну модель 138136 Україна, МПК (2019.01) F23G 5/027 (2006.01) B01J 8/00. Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок / Толчинський Ю. А., Перевертайленко О. Ю., Товажнянський Л. Л., Ведь В. Є. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u 2019 03752 ; заявл. 11.04.2019 ; опубл. 25.11.2019, Бюл. № 22. – 4 с. : іл.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/55849Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок включає попереднє сушіння сировини, відділенні ядер кісточок від кісткової оболонки, відділення внутрішньокісткової плівки та власне процес піролізу кісткової оболонки з виділенням біовуглецю, олій та летких речовин, причому процес піролізу проводиться у шнекових апаратах із зовнішнім обігрівом у дві послідовні стадії, на другій стадії підтримують температуру процесу вищу, ніж на першій. На першій стадії матеріал, який підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання вала шнека, при цьому корпус шнекового апарату є нерухомим, а на другій стадії матеріал, що підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання корпусу шнекового апарату, при цьому вал шнека залишається нерухомим.ukпатенткорисна модельпереробка відходів садівництвабіовуглецьароматичні оліїшкаралупаСпосіб проведення піролізу фруктових кісточокTechnical Report