Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок - Толчинський, Юрій Аврамович; Перевертайленко, Олександр Юрійович; Товажнянський, Леонід Леонідович; Ведь, Валерій Євгенович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб проведення піролізу фруктових кісточок включає попереднє сушіння сировини, відділенні ядер кісточок від кісткової оболонки, відділення внутрішньокісткової плівки та власне процес піролізу кісткової оболонки з виділенням біовуглецю, олій та летких речовин, причому процес піролізу проводиться у шнекових апаратах із зовнішнім обігрівом у дві послідовні стадії, на другій стадії підтримують температуру процесу вищу, ніж на першій. На першій стадії матеріал, який підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання вала шнека, при цьому корпус шнекового апарату є нерухомим, а на другій стадії матеріал, що підлягає піролізу, переміщують вздовж шнекового апарату шляхом обертання корпусу шнекового апарату, при цьому вал шнека залишається нерухомим.
Keywords: патент; корисна модель; переробка відходів садівництва; біовуглець; ароматичні олії; шкаралупа