Енергозбереження та енергоефективність: основні напрямки розвитку машинобудівного комплексу в ринкових умовах - Костін, Юрій Дмитрійович; Пустовий, Олександр Дмитрійович (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті проаналізовані показники енергоємності, енергоспоживання на рівні країни, регіону, машинобудівного комплексу, окремих підприємств. Приділено увагу розгляду регіональних програм енергозбереження по Харківській області. Доведена необхідні створення координаційного механізму з управління енергозбереженням на рівні регіону.

In article the energy-output ratio, indexes of energy consuming on the national, regional, engineering complex and separate enterprises were analyzed. Also the attention was paid to the regional programs of energy saving in Kharkiv district. The need of coordination mechanism of energy saving management was pointed out.
Saving and effectiveness of energy: the main direction of development of engineering enterprises in market conditions
Keywords: енергоємність; енерозалежність; паливно-енергетичні матеріали; енергоспоживання; енергоносії; energy dependency; energy effectiveness; engineering complex