Гуманітарна складова підготовки кадрів у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» - Бєсов, Л. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Обґрунтовано необхідність удосконалення викладання і організації науково-дослідної роботи в галузі історії науки і техніки у вищій школі України.

The necessity of improvement of teaching and the organization of scientific research in the field of history of science and technology in higher education in Ukraine.
Keywords: історія; вища технічна школа; навчальні дисципліни; інтелект; науково-дослідна робота; інтеграція; історичні дисципліни; history; science; technology; Higher Technical School; academic discipline; intelligence; research work; integration; knowledge