Методологія аналізу економічної ефективності використання та відтворення основних засобів машинобудівної галузі - Саєнко, С. Г. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті проаналізовано методологію визначення економічної ефективності використання та відтворення основних виробничих засобів, та методика їх аналізу на машинобудівних підприємствах Визначено основний критерій оцінки,систему показників та методів визначення економічної ефективності основних засобів підприємств.

In the article methodology of determination of economic efficiency of the use is analysed and reproduction of the fixed productive assets, and methodology of their analysis on machine-building enterprises. Certainly basic criterion of estimation, system of indexes and methods of determination of economic efficiency of the fixed assets of enterprises.
Keywords: фондозабезпеченість; енергозабезпеченість; обсяг виробництва; управління підприємством