Спосіб запобігання гідратним і сольовим утворенням та корозії в насосно-компресорних трубах - Фик, Ілля Михайлович; Шендрик, Олексій Михайлович; Сенишин, Ярослав Іванович; Фесенко, Юрій Леонідович; Волосник, Євген Олександрович (ДП "Український інститут промислової власності", 2005)
Перший спосіб запобігання гідратним і сольовим утворенням та корозії в насосно-компресорних трубах і шлейфах, що включає утворення теплоізоляційного шару накачуванням в міжтрубний простір теплоізоляційного агента, який відрізня ється тим, що на зовнішню поверхню насосно-компресорних труб та на внутрішню поверхню експлуатаційної колони наноситься захисний шар шляхом закачування тепло-випромінювально-ізоляційного розчину. Другий спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що теплоізоляційний шар під час капітального ремонту насосно-компресорних труб наноситься фарбуванням зовні.
Keywords: деклараційний патент; корисна модель; видобуток вуглеводнів; розчин тепло-випромінювально-ізоляційний; знос корозійний; шар захисний