Методичні основи та технології вдосконалення змагальних композицій в гімнастиці художній на підставі функціонального управління процесом навчання руховим діям - Коваленко, Я. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Постійні нововведення в правила змагань з гімнастики художньої вимагають постійного пошуку нових засобів і методів, які допоможуть розкрити потенціал гімнасток в змагальних композиціях. Для того, щоб гімнастка конкурувала зі своїми однолітками, вона повинна виконувати найбільшу кількість труднощів тіла та предмета на високому технічному рівні. Саме тому, вкрай важливо розглядати стандартну програму підготовки спортсменок, як прогресивну та впроваджувати нові засоби та методи тренування спортсменок.
Keywords: спорт; підготовка спортсменок; індивідуальні вправи; змагальні композиції; сенсомоторна координація; вдосконалення