Имитационное моделирование систем электропитания ферросплавных печей - Артюх, Станислав Федорович; Кухарев, А. Л. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розроблена імітаційна модель системи електроживлення феросплавних печей у середовищі Matlab/Simulink, приведені алгоритми та програмні модулі, що дозволяють автоматизувати процес розрахунку та аналізу їх стаціонарних і динамічних режимів. Імітаційна модель вміщує підмоделі електропічних трансформаторів та феросплавної печі з нелінійними моделями дуг змінного струму. За допомогою створених моделей виконані розрахунки електричних характеристик систем електроживлення феросплавних печей, що виплавляють феросиліцій та кремній.

The imitative model of power supplies systems of the submerged-arc furnaces for production of silicon metal and ferrosilicon is developed. The algorithms and program modules allowing automating procedure of account and the analysis of their stationary and dynamic modes are offered. The imitative model includes submodels of furnaces transformers and internal resistances of the furnace and nonlinear models of AC arc. Electrical characteristics of the power supplies systems are made.
Keywords: производство сталей; ферросплавы; системы электропитания; математическое моделирование; ферросилиций; расчетные характеристики