Визначення хронотипу та розрахунок добових біоритмів людини - Глядя, Сергій Олександрович; Блещунова, Катерина Миколаївна; Борейко, Наталя Юріївна; Юшко, Олексій Володимирович (My University, 2022)
Методичні рекомендації підготовлено для студентів денної форми навчання усіх спеціальностей НТУ "ХПІ". Запропоновано студентам провести дослідження з визначення хронотипу та розрахунку власних добових біоритмів. Матеріали практичної роботи дозволять студентам вивчити окремі закономірності здійснення процесів життєдіяльності організму людини. Аналіз отриманих матеріалів може слугувати основою у плануванні видів розумової та фізичної працездатності, занять фізичною активністю та спортом. Встановлено критерії оцінки виконання даної практичної роботи. Надано зразок структури практичної роботи (Додаток А).
Keywords: методичні рекомендації; біологічні ритми; фізіологічні процеси; циркадні ритми; вимірювання температури тіла; хронотипи людини