Синтез технологічних режимів охолодження та радіаційного опромінення електричної ізоляції кабелів - Безпрозванних, Ганна Вікторівна; Мірчук, Ігор Анатолійович (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2021)
В монографії викладено фізичні уявлення про технологічні режими охолодження та радіаційного опромінення ізоляції і оболонки кабелів на основі сучасних високонаповнених безгалогенних полімерних композицій. Представлено методику розрахунку технологічних параметрів режиму охолодження кабелів в несталому тепловому режимі. Визначено вплив енергії прискорених електронів на механічні та електричні параметри суднових кабелів та встановлено діапазон оптимального коефіцієнта опромінення електричної ізоляції. Обґрунтовано рекомендації щодо синтезу технологічних режимів охолодження та радіаційного опромінення електричної ізоляції для забезпечення комплексу електричних й фізико-механічних параметрів кабелів. Для аспірантів, студентів, спеціалістів, інженерів та дослідників в галузі електроізоляційної, кабельної та оптоволоконної техніки.
Keywords: монографія; радіаційне модифікування; кореляція; тепловий баланс; суднові кабелі; полімерні композиції; електрони