Сукупність етапів розробки моделі визначення об'єктів у системах медичної відеозйомки - Білобородова, Тетяна О.; Приймак, Сергій О.; Коверга, Марк О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Представлено вирішення задачі розробки моделі визначення об'єктів у системах відеозйомки медичних процесів за рахунок встановленої сукупності етапів. В ході роботи систематизовано сукупність етапів розробки моделі, проведено експеримент з передобробки, анотації зображень відеокадрів, навчання та тестування моделі на даних лапароскопічної операції. Розглянуто основні кроки навчання та тестування моделі з використанням мережі Faster R-CNN. Точність на тестових даних визначена з використанням середньої оцінки точності моделі і дорівнює 96.3%.

The solution of the problem of developing a model for objects detection in video systems of medical processes due to the established set of stages is presented. In the course of the work, the set of stages of model development was systematized, an experiment was conducted on preprocessing, annotation of video frame images, training and testing of the model using laparoscopic surgery data. The basic steps of training and testing the model using the Faster R-CNN network are considered. The accuracy on the test data was determined using an mean average precision of the model equal to 96.3%.
A stages of the development of objects detection model for medical video system
Keywords: визначення об'єктів; системи медичної відеозйомки; навчання та тестування; моделі; анотація зображень відеокадрів; objects detection; medical video recording systems; training and testing; models; abstract images of video frames