Особливості оплати та стимулювання праці в аграрній сфері - Бондаревська, К. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті висвітлено характерні особливості оплати і стимулювання аграрної праці на сучасному етапі розвитку економіки; проведено аналіз основних тенденцій в галузі оплати праці; запропоновано шляхи вдосконалення системи матеріального стимулювання працівників сільськогосподарських підприємств.

In the article it were reflected the characteristic features of labour payment and stimulation in agriculture on the modern stage of development of economy; it was conducted the analysis of basic tendencies in labour payment sphere; it were offered the improvements’ ways of the material stimulation of workers of agricultural enterprises.
Keywords: матеріальне стимулювання; заробітна плата; фонд оплати праці; премії; доплати; надбавки; продуктивність праці; labour payment; material stimulation; earnings; fund of labour payment; bonuses; additional charges; raises; labour productivity