Суб’єктивно-статистична оцінка технічної якості роботи системи DVB-T2 на рівні транспортного потоку - Баляр, В. Б. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті представлено результати суб’єктивно-статистичної оцінки технічної якості роботи системи DVB-T2 при проведенні її на рівні транспортного потоку MPEG-2 за різних умов приймання сигналів цифрового телевізійного мовлення. Проведено детальний аналіз наслідків погіршення умов приймання на рівні транспортного потоку з урахуванням відмінностей в його структурі та запропоновано можливі технічні рішення щодо підвищення оперативності та ефективності системи моніторингу якості роботи мережі цифрового мовлення

In article the results of subjective-statistical estimation of DVB-T2 technical operational quality on MPEG-2 transport stream in different reception conditions of digital television broadcasting are presented. Detail analysis of receiving condition degradation on transport stream level with consideration its structure is conducted. Possible technical solutions on increasing of operability and efficiency for monitoring system of operation quality of digital broadcasting networks are proposed
Keywords: MPEG-2 TS; вимірювання; пріоритет помилки; суб’єктивне погіршення; Matlab; цифрове мовлення; measurements; error priority; subjective degradation