Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни "Прогресивні технології спеціальних видів лиття" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності G10 «Металургія». Практичні роботи являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними видами прогресивних технологій спеціальних видів лиття. Кожна пратична робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити особливості технологій та обладнання спеціальних видів лиття, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження. Крім основної мети, методичні вказівки спрямовані на розвиток інтересу до наукової діяльності, знайомство зі складною і різноманітною експериментальною технікою, що допоможе студентам в подальшому при виконанні дипломної роботи.
Keywords: методичні вказівки; лиття в оболонкові форми; лиття по виплавлюваних моделях; відцентрове лиття; лиття під тиском; лиття в кокіль; безперервне розливання