Інтелектуальний потенціал України як аспект управління: проблеми та напрямки розвитку - Марчук, Леся Сергіївна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
У функціональній діяльності галузі економіки України та життєдіяльності суспільства найголовнішу роль відіграє розвиток наукової сфери, а саме: інтелектуальний потенціал. Розвиненість науки є ключовим чинником формування соціального, економічного, інтелектуального, трудового, інноваційного, промислового і т.д. потенціалів країни.На сучасному етапі розвитку економіки знань використання інтелектуального потенціалу не є досить ефективним, що спричинене недостатнім фінансуванням науки і освіти України; недостатнім рівнем оплати праці персоналу; низьким рівнем інноваційної діяльності підприємств та впровадженням нових видів товарів та послуг.
Intellectual potential of Ukraine as an aspect of management: problems and directions of development
Keywords: економіка; наука; гранти; трансфер технологій; молоді вчені