Створення електронних підручників для підвищення пізнавальної активності учнів ПТНЗ - Кізім, Світлана Степанівна (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуто основні вимоги щодо розробки електронних підручників в середовищі мультимедіа. Такі електронні підручники значно підвищують якість візуального матеріалу, він стає яскравішим, барвистішим, а, як відомо, чим цікавіше поданий матеріал, тим цікавіше його вивчати.

The article reviews the basic requirements for the development of electronic books in the media environment. These electronic books greatly improve the quality of visual material, it becomes brighter, more colorful, and, as you know, the interesting material presented, the more interesting to study.
Creation of electronic textbooks to improve cognitive activity vocational school students
Keywords: інформатизація освіти; середовище мультимедіа; індивідуалізація навчання; електронний підручник; ефективність викладання; якість візуального матеріалу