Особливості маркетингу інтелектуальних технологій в соціальних мережах - Косенко, Олександра Петрівна (Український державний університет науки і технологій, 2026)
У статті досліджено особливості маркетингу інтелектуальних технологій у соціальних мережах в умовах цифрової трансформації економіки. Обґрунтовано специфіку просування складних високотехнологічних продуктів із домінуванням нематеріальної цінності та B2B-орієнтації. Проаналізовано роль соціальних мереж, зокрема LinkedIn, Facebook, YouTube та Instagram, як інструментів формування довіри, експертності та інтерактивної взаємодії з цільовими аудиторіями. Визначено значення контент-маркетингу, персоналізації комунікацій, цифрової аналітики та репутаційного управління для підвищення ефективності просування інтелектуальних продуктів.

The report explores the peculiarities of marketing intellectual technologies in social networks under the conditions of digital economic transformation. The specifics of promoting complex high-tech products characterized by intangible value dominance and B2B orientation are substantiated. The role of social networks, particularly LinkedIn, Facebook, YouTube, and Instagram, is analyzed as tools for building trust, expertise, and interactive engagement with target audiences. The importance of content marketing, personalized communication, digital analytics, and reputation management in enhancing the effectiveness of promoting intellectual products is determined.
Specifics of marketing intellectual technologies in social networks
Keywords: інтелектуальні технології; цифровий маркетинг; соціальні мережі; B2B-маркетинг; контент-маркетинг; таргетована реклама; репутаційний менеджмент; цифрова аналітика; конкурентоспроможність; intellectual technologies; digital marketing; social networks; B2B marketing; content marketing; targeted advertising; reputation management; digital analytics; competitiveness