Засоби прискорення бронебійно-підкаліберного снаряда танкової гармати - Кочерга, Анатолій Григорович; Коритченко, Костянтин Володимирович (НТУ "ХПІ", 2010)
На основі аналізу параметрів прискорювачів визначені можливі напрямки підвищення вогневої міці бронетанкової техніки. Модернізацію системи озброєння танка Збройних Сил України в умовах обмеженого фінансування доцільно здійснювати шляхом дообладнання гармати системою індукційно-динамічного прискорення.

It was proposed possible directions of increase of fire power of armoured vehicles on the basis of analysis of parameters of acceleration devices. It is expedient to carry out modernization of the system of tank armament of Military Forces of Ukraine in the conditions of the limited financing by supporting of gun by the system of induction-dynamic acceleration.
Means of acceleration of antitank projectile in tank gun
Keywords: техніка бронетанкова; система озброєння; снаряд; швидкість; прискорення; гармата рейкотронна; гармата котушкова; гармата електротермохімічна