Носенко, Т. Т.Громова, О. М.Подоляко, Н. В.2017-11-032017-11-032008Носенко Т. Т. Фізико-хімічні та технологічні властивості олії та білкових ізолятів, одержаних із гарбузового насіння / Т. Т. Носенко, О. М. Громова, Н. В. Подоляко // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 3. – С. 51-53.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32452В представленій статті наведені результати дослідження властивостей олії та білків, ізольованих із насіння гарбузів, оцінені основні фізико-хімічні показники гарбузової олії, визначений вміст пігментів в олії. Показано, що гарбузова олія має невисоку стійкість до окиснення киснем повітря. В роботі досліджено також фракційний склад білків насіння гарбузів: серед розчинних білків переважає глобулінова фракція. Одержані дані свідчать про високі технологічні властивості білкових ізолятів із насіння гарбузів.ukгарбузова оліяхарчові білкипероксидне числоПЧбілкові ізолятивисокі технологічні властивостіФізико-хімічні та технологічні властивості олії та білкових ізолятів, одержаних із гарбузового насінняArticle