Технологічні аспекти процесу екстракції рослинних олій - Остроушко, В. Л.; Папченко, Вікторія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2012)
На основі літературних даних проаналізовано сучасний стан технології одержання рослинних олій з рослинної сировини. Розглянуто основні способи безперервної екстракції, їх переваги та недоліки. Звернено увагу на нові способи екстрагування.

Based on literature data the current state of technology for production of vegetable oils from plant material was analyzed. The main methods of continuous extraction,their advantages and disadvantages were considered. Attention is drawn to new ways of extraction.
Keywords: безперервна екстракція; нові способи екстрагування; технологія одержання; сучасний стан