Методичні вказівки та контрольні завдання по дисципліні "Безпека виробничих процесів і устаткування. Частина 1. Організаційні та технічні заходи безпеки трудового процесу" - Мезенцева, Ірина Олександрівна; Вамболь, Сергій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки та контрольні завдання створені для вивчення студентами обов’язкового освітнього компонента, який викладається у 6-му семестрі у рамках підготовки першого (бакалаврського) кваліфікаційного рівня зі спеціальності 263 «Цивільна безпека», освітньо-професійної програми «Охорона праці». У методичних вказівках надані мета, об’єкт, предмет, задачі курсу, компетентності та результати навчання, які студент отримає в результаті вивчення даного компоненту. Безпека виробничих процесів та устаткування обумовлює рівень професійних захворювань та виробничого травматизму в галузі машинобудування. На підприємствах машинобудівного профілю використовуються різні види технологічного обладнання, яке застосовується у певних технологічних процесах. Повністю безпечних виробництв не існує, тому важливо надати студентам теоретичні знання та практичні навички щодо питань безпеки виробничого обладнання та технологічних процесів у галузі машинобудування.
Keywords: методичні вказівки; контрольні завдання; безпека виробничих процесів; безпека трудового процесу; цивільна безпека; безпека виробничого устаткування