Бухгалтерський управлінський облік - Бутинець, Франц Францович; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Малюга, Наталія Михайлівна; Чижевська, Людмила Віталіївна (ПП "Рута", 2002)
Друге видання підручника (1-е вид. 2000 р.) присвячене питанням організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємстві з точки зору управління, надання облікових даних фахівцям для прийняття управлінських рішень на основі отриманої облікової інформації. Підручник містить розділи, що висвітлюють теоретико-методологічний аспект управлінського обліку, управлінський облік активів, пасивів та результатів діяльності підприємства, облік витрат та методи калькулювання, а також сучасні проблеми та перспективи розвитку управлінського обліку. Підручник поділений на розділи та теми, містить короткі висновки по кожній з них, рубрику, присвячену історичним фактам бухгалтерського обліку, та контрольні питання для перевірки знань. Для студентів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей, а також керівників, бухгалтерів-практиків, економістів та інших спеціалістів підприємств.
Keywords: управлінський облік; бухгалтерський облік; фінансова звітність; облікова інформація; бухгалтер-аналітик; необоротні активи; облік запасів; облік коштів; витрати; калькулювання; пасиви підприємства; управлінські рішення