Прогноз семикарбида вольфрама в вольфрамокерамических композитах горячего прессования с электроконсолидацией порошков на монокарбидной основе - Гуцаленко, Юрий Григорьевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Актуалізація уваги до семікарбіду вольфраму (карбіду дівольфраму) W2C у вольфрамокерамічних композитах пояснюється виявленням тенденції збільшення вмісту W2C за результатами швидкісного спікання щільних керамічних структур на основі карбіду (монокарбіду) вольфраму WC з нанопорошків у технологіях електроконсолідації під тиском. У зв’язку з цим представлено модель масового прогнозу і деякі аспекти ролевого прогнозу підвищеної присутності W2C у таких структурах.

Actualization of attention to tungsten semicarbide (ditungsten carbide) W2C in tungstenous-ceramic composites is been explained of uncovered tendency of W2C content gain after rapid sintering of compact ceramic structures on the base of tungsten carbide (monocarbide) WC from nanopowders technology-based on electroconsolidation under pressure. Model of mass forecast of W2C heightened presence in this structures is presented in connection with that.
Keywords: керметы; типы свободных объемов; свойства α-карбидов вольфрама; монокарбид WС; система вольфрам-углерод