Османова, Ольга ВікторівнаВиноградний, М. М.Гладкий, Федір Федорович2017-12-112017-12-112008Османова О. В. Ферментна технологія синтезу харчових поверхнево-активних речовин / О. В. Османова, М. М. Виноградний, Ф. Ф. Гладкий // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 43. – С. 24-29.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33322В статті наведено результати досліджень щодо впливу основних технологічних факторів на ефективність процесу прямої етерифікації жирних кислот поліолами у присутності біокаталізаторів. Визначені умови отримання харчових поверхнево-активних речовин за простою і прийнятною для промислової реалізації технологією.The results of investigation of influence of basic technology factors on efficiency of process of direct esterification of fatty acids by polyols in the presence of biocatalyst are give in this article. Conditions of obtaining of food surface-active substances by simple and acceptable industry technology were determined.ukПАРетерифікаціяреакційна водаконцентраціяФерментна технологія синтезу харчових поверхнево-активних речовинArticle