Вітчизняні ТНК – вимога часу - Контурова, С. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті досліджено умови державної економіки щодо створення та функціонування вітчизняних ТНК, узагальнені складові державної політики розвитку корпорацій на основі підприємницького підходу.

The article examines state economy terms for the creation and operation of domestic multinational corporations, generalized components of state policy of corporations development based on entrepreneurial approach.
Keywords: корпорації транснаціональні; підхід підприємницький; діяльність міжнародна; конкурентоспроможність; політика державна; розвиток економічний; економіка національна; multinational corporations; entrepreneurial approach; international activity; competitiveness; state policy; economic development; national economy