Використання регіональних джерел сировини в технології низькотемпературного фарфору - Федоренко, Олена Юріївна; Чиркіна, М. А.; Дайнеко, К. Б. (НТУ "ХПІ", 2009)
Показана перспективність використання продуктів збагачення пегматитів Лозуватського родовища для отримання низькотемпературного фарфору господарчо-побутового призначення. Розроблено склади мас для виготовлення виробів з високими експлуатаційними та декоративними властивостями за умов інтенсифікованої термообробки.

The perspective of pegmatite enrichment products use of the Lozovatsk deposit for the receipt of low temperature home porcelain is shown. The compositions of the masses for production of wares with the high operatingand decorative properties are developed.
Keywords: кварц-польовошпатова сировина; пегматити; суха електромагнітна сепарація; флюсуюча здатність; шлікерний спосіб; склофаза