Аналіз критеріїв успішної організації виробничої діяльності підприємства - Ніколаєнко, Сергій Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Для задоволення власних економічних інтересів будь-яке виробниче підприємство спрямовує свої фінансові, матеріальні та людські ресурси на випуск такої продукції, котра б одночасно користувалась попитом у споживачів та приносила при цьому максимально можливі прибутки підприємству і його власникам. В той же час, активна конкурентна боротьба між виробничими підприємствами в умовах сучасної ринкової економіки є найголовнішою умовою їхнього існування. А сучасні світові тенденції у вигляді глобалізації, стрімкої інформатизації бізнес-процесів та автоматизації виробництва додатково вимагають від виробничих підприємств постійної адаптації до них. Крім того, доводиться брати до уваги менш прогнозовані чинники: епідемії (як от Covid-19), військові конфлікти, фінансові кризи, тощо.

To satisfy its own economic interests, any manufacturing enterprise directs its financial, material and human resources to the production of such products, which would simultaneously be in demand among consumers and at the same time bring the maximum possible profits to the enterprise and its owners. At the same time, active competition between production enterprises in the conditions of a modern market economy is the most important condition for their existence. And modern world trends in the form of globalization, rapid informatization of business processes and automation of production additionally demand constant adaptation to them from production enterprises. In addition, less predictable factors must be taken into account: epidemics (such as Covid-19), military conflicts, financial crises, etc.
Analysis of the criteria of successful organization of production activities of the enterprise
Keywords: управління; виробництво; підприємство; виробнича діяльність; managemen; production; enterprise; production activity