Термодинамічні дослідження в системі MgO—FeO—Al₂O₃ - Борисенко, Оксана Миколаївна; Логвінков, Сергій Михайлович; Шабанова, Галина Миколаївна; Корогодська, Алла Миколаївна; Остапенко, Ігор Анатолійович; Івашура, Андрій Анатолійович (АТ "Український науково-дослідний інститут вогнетривів імені А. С. Бережного", 2020)
Прогнозування фазового складу є одним із найважливіших завдань при розробленні нових вогнетривких матеріалів та їх експлуатації в теплових агрегатах. Найбільш повну інформацію про фазові взаємодії та термодинамічну стабільність комбінацій фаз містять діаграми стану.
Keywords: бінарні системи; технології вогнетривів; герциніт; шихти; енергії Гіббса; термічностимульовані фазові зміни