Методичні вказівки до лабораторної роботи "Зв'язані списки в програмах, написаних мовою C++" - Безменов, Микола Іванович; Безменова, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Покажчики є ефективним засобом для побудови зв’язаних списків, тобто таких упорядкованих структур, кожен елемент яких містить посилання, що зв’язує його з попереднім або наступним елементом (можливе використання й більш складних структур). Освоєння методів роботи зі зв’язаними списками дозволяє, з одного боку, поглибити розуміння покажчиків і, з іншого боку, відпрацювати техніку побудови алгоритмів і написання програм. Крім того, зв’язані списки носять прикладний характер, і необхідність у їх використанні зустрічається в багатьох задачах керування. Метою даної лабораторної роботи є освоєння методики побудови, трансформування і знищення спискових структур у програмах, написаних мовою C++.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; мова C++; програмування; списки в програмах; системний аналіз